45. Smotra folklora “Miholjačko sijelo”

Zvuci tamburice, šokačka pjesma i bećarci te djevojačko pocikivanje u kolu odjekivalo je ulicama Donjeg Miholjca u povorci svih sudionika 45. "Miholjačkog sijela".

Ljepota tradicijske narodne nošnje i spletovi kola na središnjem gradskom trgu privukli su velik broj građana, koji su po lijepom vremenu ispratili povorku raspjevanih folklorista i tamburaša na putu kroz park do prostora ispred dvorca Mailath, gdje je na velikoj pozornici održana tradicionalna Smotra folklora.

Smotru folklora otvorio je Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, a sve goste pozdravio je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Pozdravljeni pljeskom publike, uslijedili su nastupi brojnih folklornih skupina, a prvi na pozornici zaplesali su i zapjevali domaćini i organizatori "Miholjačkog sijela" - članovi Kulturno-umjetničkog društva "Matija Gubec" iz Donjeg Miholjca.

Tradicionalna, trodnevna kulturno-zabavna i gastro manifestacija održana je u organizaciji Grada Donjeg Miholjca, uz potporu brojnih sponzora i suorganizatora: Turističke zajednice, OŠ A.Harambašić, Centra za kulturu, informiranje i civilni sektor te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Hrvatskog sabora kulture i Osječko-baranjske županije. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.