Županijske potpore poduzetnicima

Potpore za još 96 poduzetnika vrijedne više od milijun i pol kuna
 
 U protekloj godini gospodarstvo Osječko-baranjske županije bilježi rekordan rast, ukupni prihodi u 2018. godini dosegnuli su 28,5 milijardi kuna što je 2,2 milijarde kuna više nego prethodne godine. Najznačajnija djelatnost u Slavoniji i Baranji je prerađivačka industrija, a upravo poduzetnici iz tog područja dominiraju i kad je riječ o korištenju županijskih potpora.
Gospodarskom zamahu zasigurno pridonosi i Osječko-baranjska županija koja je u protekle dvije godine udvostručila poticaje za razvoj poduzetništva te oni u 2019. godini iznose ukupno 8,6 milijuna kuna.
Danas je župan Ivan Anušić potpisao ugovore o dodjeli potpora s 96 poduzetnika, a ukupno će im do kraja tjedna biti isplaćeno nešto više od 1,5 milijuna kuna. 
 
-  Korisnici naših potpora su subjekti malog gospodarstva i to fizičke i pravne osobe, odnosno trgovačka društva, obrti i zadruge. Ključno je dati potporu naših poduzetnicima i financijsku i svaku drugu koja im je potrebna u njihovom radu jer upravo su oni generator razvoja i osnaživanja gospodarstva naše županije i cijele istočne Hrvatske. Osječko-baranjska županija nastavlja s poticanjem gospodarske aktivnosti i kroz niz drugih potpora prilagođenih zahtjevima i potrebama poduzetnika i obrtnika – rekao je župan Anušić. 
 
Potpore su dodjeljene za ulaganja u pokretanje, razvoj i unaprjeđenje  poslovanja s naglaskom na nabavu alata, strojeva, postrojenja i opreme, kupovinu, izgradnju i opremanje poslovnog prostora, nabavu računalne opreme i računalnih programa, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, stručno osposobljavanje i obrazovanje te marketinške aktivnosti.
 
- Sukladno Odluci i Javnom pozivu potpora iznosi do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 50.000,00 kuna, a najviše potpora dodijeljeno je za nabavu strojeva, alata, opreme za obavljanje djelatnosti, nabavu računalne opreme i računalnih programa, opremanje poslovnog prostora – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.
 
Najniži iznos dodijeljene potpore iznosi 1.240,00, a za devet korisnika u prerađivačkoj industriji odobren je i maksimalni iznos potpore od 50.000,00 kuna. 
 
U Proračunu Osječko-baranjska županije za ovu je namjenu prvotno osigurano 1,5 milijun kuna, a rebalansom proračuna osigurano je dodatno još milijun kuna.
 
Nakon razmatranja, ocjenjivanja i vrednovanja podnesenih prijava potpore su se dodjeljivale do iznosa od 1.544.430,00 kuna, a za preostalih iznos javni poziv bit će objavljen na jesen.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.