Upisana 62 učenika

U Srednju školu Donji Miholjac upisala su se 62 učenika. Za jesenski upisni krug tako su ostala slobodna još 24 mjesta i to za zanimanja: agrotehničar 14 upisnih mjesta, CNC operater 1 mjesto, cvjećar 2 mjesta, strojarski računalni tehničar 3 mjesta te za gimnaziju 4 mjesta.

Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa je 21. kolovoza, a završetak prijava i početak ispisa prijavnica 27. kolovoza. Konačna ljestvica poretka biti će objavljena 29. kolovoza, dok je 30.kolovoza od 8:00 do 14:00 sati dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja.

- Dosadašnja iskustva su pokazala da u jesenskom krugu ne budu sva mjesta popunjena. Očekujemo da će određeni broj učenika doći, ali koliko njih, to sa sigurnošću ne možemo reći -  rekao je ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić te istaknuo kako je donjomiholjačku Srednju školu nakon Ljetnog upisnog roka zvao veći broj kvalitetnih učenika koji nisu uspjeli upisati željeni program u drugim školama pa vjeruje kako će ove godine u odnosu na prethodne biti i više upisanih u jesenskom krugu.

- Nažalost, sve je manje djece ne samo u našoj Školi već u cijeloj Slavoniji gdje se pojedina obrazovna zanimanja ukidaju, kako u Našicama tako i u Valpovu i Donjem Miholjcu. Odjeljenja koja su imala jako mali broj prijava su ukinuta, pa i mi od planiranih šest u sljedećoj školskoj godini upisujemo samo četiri - rekao je Perić. Tako će u sljedećoj školskoj godini Srednja škola imati ukupno šesnaest odjeljenja. Perić se nada kako će se situacija u sljedećim godinama ipak popraviti, a to pokazuju i praćenja po osnovnih školama koja pokazuju zanimanja učenika za određene obrazovne programe.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.