Kreće javna nabava za gradnju Srednje škole i dvorane

- Istina je, da je saborska većina odbila amandman HSS-a koji se odnosio na gradnju škole i dvorane. Hvala saborskoj oporbi koja je podržala ovu ideju i prepoznala prioritet gradnje novog objekta Srednje škole, ali i svim vjećnicima grada Donjeg Miholjca koji su konsenzusom donijeli odluku da se uputi još jedna požurnica i obavijest Vladi RH i Saboru o neodrživom stanju sadašnje zgrade Srednje škole i prijekoj potrebi izgradnje nove - ističe gradonačelnik Goran Aladić i nastavlja:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja podiglo je Savjetovanje za javnu nabavu za gradnju škole i dvorane u Donjem Miholjcu 12. studenog, odnosno dva dana prije spomenutog amandmana. Savjetovanje, koje je objavljeno u elektronskom oglasniku javne nabave, još uvijek traje i svi koji imaju lozinku za ulaz u oglasnik javne nabave mogu pronaći obavijest o pokretanju postupka.

Stručna ekipa za javnu nabavu koja predstavlja Grad Donji Miholjac u tom postupku i koja je sastavni dio tima ministarstva za kreiranje javne nabave za gradnju škole i dvorane 19. studenog bila je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gdje je dorađivala dokumentaciju za javnu nabavu.

- Cijela procedura odvija se kako je bilo dogovoreno, a budući da je dokumentacija javne nabave, koja je trenutno na savjetovanju, malo dograđena i izmijenjena te prilagođena propisima, to će značiti i produženje savjetovanja s javnošću za dodatnih tjedan dana. Nakon toga bit će raspisana javna nabava, a predviđeno vrijeme trajanja je 40-tak dana. Na otvoreni poziv javne nabave mogu se javiti sva poduzeća iz bilo koje države EU koja udovoljavaju kriterijima - kaže Aladić.

- Ukoliko ne bude dodatnih žalbi, za očekivati je da ćemo izvođača radova dobiti sredinom, odnosno do kraja veljače 2020. godine. To će omogućiti početak građevinskih radova tijekom ožujka naredne godine. Uvjeravanja iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su da sve ide svojim tijekom i da će izgradnja škole krenuti prema planu - pojašnjava gradonačelnik Goran Aladić i zaključuje:

- Ovo je ogromna pobjeda svih nas, naših građana, učenika i roditelja, jer su naša dvogodišnja nastojanja, brojni razgovori i lobiranja - urodili plodom. Donji Miholjac će imati novu Srednju školu i dvoranu i vjerujem da ne postoji nikakva zapreka da do toga ne dođe. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.