Učenicima približili knjigu i čitanje

Najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi i čitanju "Mjesec hrvatske knjige" tradicionalno je obilježena i u Osnovnoj školi "August Harambašić" Donji Miholjac. U školskoj knjižnici su pripremili različite sadržaje kojima su željeli učenicima približiti knjigu i čitanje, što je i cilj Mjeseca knjige. Knjižničarka Anamarija Hat istaknula je kako su najmlađe učenike uveli u svijet prošlih vremena kada su se ljudi međusobno družili, razgovarali i zabavljali se pričajući priče. Upoznali su prvašiće s braćom Grimm, a zatim su poslušali bajke "Crvenkapica" i "Snjeguljica i sedam patuljaka".

- Priče su im bile poznate te su rado sudjelovali u razgovoru. Najmlađe učenike poučavamo vještini slušanja i lijepom usmenom izražavanju. Osim toga, želimo probuditi njihovu maštu. Priče su poticaj za kreativno, stvaralačko izražavanje, mogućnost da učenici ono što su čuli i zamislili izraze crtežom i bojom - naglasila je Hat.

Održan je i sat glasnog čitanja u školskoj knjižnici, a bio je uvod u projekt "Danas čitam ja" kojeg je Škola provela u suradnji s Dječjim vrtićem "Pinokio" i Narodnom knjižnicom grada Donjeg Miholjca.
- Suradnja se pokazala iznimno uspješnom, a 24 učenika trećih i četvrtih razreda pročitalo je osam slikovnica vrtićkim skupinama "Ježići" i "Bubamare" - rekla je Hat.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.