Marinela Šmider nova ravnateljica Narodne knjižnice

Uz uobičajene usluge koje Narodna knjižnica grada Donjeg Miholjca pruža svojim korisnicima, u narednom razdoblju planiraju uvesti i neke nove aktivnosti. Ravnateljica Marinela Šmider ističe uslugu međuknjižnične posudbe koja u Knjižnici zapravo postoji, samo korisnici nisu dovoljno upoznati s istom. Riječ je o mogućnosti posudbe knjižne građe od drugih knjižnica.

- Ova se usluga najvećim dijelom koristi za posudbu neke stručne literature koju donjomiholjačka knjižnica ne posjeduje – ističe Šmider.

Također, uveli su i uslugu pronalaska literature za završne/diplomske radove. Ovakvu uslugu nudi veliki broj knjižnica, a namijenjena je prvenstveno učenicima i studentima koji mogu ostaviti određenu temu seminarskog, završnog ili diplomskog rada te im djelatnici knjižnice nađu dostupnu literaturu na tu temu. Ravnateljica Šmider ističe kako je planirana i izrada službene stranice knjižnice kako bi postojeći, ali i potencijalni korisnici na jednom mjestu imali sve informacije, novosti i događanja u knjižnici. Korisnicima bi se tako omogućila i online rezervacija te produživanje knjiga, sukladno suvremenim zahtjevima modernih korisnika. Planirano je i uređivanje te opremanje dječjeg odjela namještajem, opremom koja je primjerena djeci, kao i nabava didaktičkih igračaka za najmlađe korisnike. U idućem četverogodišnjem razdoblju planiraju se i brojni radovi na uređenju vanjskog i unutarnjeg prostora Narodne knjižnice.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.