Preventivne aktivnosti policije

Oprezno s petardama

Policija i ove godine provodi akciju “Mir i dobro”, koja se provodi u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, a trajati će do 8. siječnja 2020. godine. Ciljevi akcije su: održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti osoba i imovine, spriječavanje činjenja kaznenih djela, zlouporabe oružja i eksplozivnih tvari te pirotehničkih sredstava.

Za vrijeme blagdana dopuštena je uporaba pirotehnike, koja se može koristiti od 27. prosinca do 1. siječnja. No, valja biti oprezan, jer od petardi i vatrometa u Hrvatskoj godišnje stradaju deseci osoba, uglavnom mladih.

Najčešće ozljede koje se događaju nestručnom i neopreznom uporabom pirotehnike su ozljede šake, očiju, lica i obično imaju trajne posljedice.

- Uslijed zadobivenih ozljeda nerijetko imamo amputacije prstiju i ozljede vida. Kako bi se spriječile neželjene posljedice, izbjegle i smanjile, treba oprezno i odgovorno rukovati s pirotehnikom, a roditeljima bi savjetovali, da djeca ne bi trebala upotrebljavati pirotehniku - rekao je Tomislav Torijanac, pomoćnik zapovjednika Policijske postaje Donji Miholjac na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Donjeg Miholjca.

Pirotehnička sredstva razreda I. najmanje su opasna i mogu se prodavati tijekom cijele godine, a mogu ih kupiti i koristiti djeca starija od 14 godina. Pirotehnička sredstva razreda II. i III. mogu se kupiti u specijaliziranim trgovinama, prodavaonicama oružja i streljiva, a mogu ih kupiti i koristiti samo stariji od 18 godina.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.