Počela realizacija razvojnih projekata OBŽ

Županijski proračun u dvije godine povećan sa 750 milijuna na 1,5 milijardu kuna

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Ivan Anušić sa suradnicima danas (18. prosinca 2019. godine) upriličio je svečani prijem za predstavnike gospodarskog, društvenog, političkog, vjerskog i uopće javnog života na području Osječko-baranjske županije.

Nazočnim uzvanicima poželio je čestit i blagoslovljen Božić te puno uspjeha, sreće i zdravlja u narednoj 2020. godini, a ujedno se osvrnuo na godinu na izmaku te najavio aktivnosti u sljedećoj.

- Za ostvarenje projekata koje sam najavio 2017. godine prilikom stupanja na dužnost župana bilo je potrebno provesti kvalitetne pripreme dokumentacije, kao i druge prethodne radnje te osigurati sredstava, pa je ove godine započela i realizacija projekata. Za samo dvije godine županijski proračun je povećan sa 750 milijuna kuna na 1,5 milijardu kuna, od čega je više od 400 milijuna kuna izdvojeno za realizaciju projekata - kazao je župan Ivan Anušić.

Naveo je tako da 2020. godine počinje realizacija projekta Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, zatim I. gimnazije, dvorane u Čepinu, više sustava za navodnjavanje, priprema se projektna dokumentacija revitalizacije područja bivšeg OLT-a, izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za Klinički bolnički centar Osijek, nastavlja se projekt Školski obrok za sve. Tu su i aktivnosti na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, Gospodarskog centra, Srednje škole Donji Miholjac, u Đakovu je 5 milijuna kuna uloženo u ambulante, u Belom Manastiru počinje s radom ambulanta za fizikalnu rehabilitaciju. U gotovo svim gradovima i općinama Županija investira u energetsku obnovu škola i drugih javnih objekata. Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem realizira se Koridor 5c…

Župan je osobito naglasio važnost dobre suradnje Županije s jedinicama lokalne samouprave, sinergijskog pristupa i političke stabilnosti koji jamče nastavak i realizaciju razvojnih projekata, a time i bolje sutra svih žitelja Osječko-baranjske županije.  

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.