U Marijancima počinje gradnja sportske dvorane

Nakon izgradnje nove zgrade i vanjskog igrališta Područne škole u Marijancima, Osječko-baranjska županija kao osnivač ove Škole koja djeluje u sklopu Osnovne škole “Matija Gubec” Magadenovac, najavila je i izgradnju dvorane, a danas (24. prosinca 2019. godine) potpisanim ugovorom taj projekt je dobio i točno određeni rok. Naime, zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je Ugovor za izgradnju nastavno-sportske dvorane u Marijancima s izvođačem radova, tvrtkom Zuber d.o.o. Višnjevac, koja je na javnom pozivu dala najpovoljniju ponudu, pa je sklopljen ugovor u vrijednosti 5.304.881,25 kuna s PDV-om i s rokom izvršenja od dvije godine.

- I ova investicija dokazuje stalno poboljšanje standarda i infrastrukture u školstvu naše županije, dakako u ovom slučaju to se osobito odnosi na standard djece i prosvjetnih djelatnika ove škole. Želimo ravnomjeran razvoj svih dijelova županije, pa je u tom cilju važno investirati i u infrastrukturu u manjim mjestima - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Sandra Filipović ističe da su u tijeku završni radovi na izgradnji nastavno-sportske dvorane u Osnovnoj školi Đakovački Selci, a time će baš sve matične osnovne škole kojima je osnivač Osječko-baranjska županija imati dvorane i primjerene uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja. Ujedno naglašava da će, uz ovu dvoranu, tijekom 2020. godine početi izgradnja I. gimnazije u Osijeku i Srednje škole u Donjem Miholjcu, ugradit će se dizalo u školi u Viljevu, završiti radovi u OŠ Đakovački Selci.

Osnovni podaci o izgradnji dvorane u Marijancima

U studenome ove godine završena je javna nabava po kojoj je predviđena gradnja jednodjelne nastavno-sportske dvorane u Marijancima koja će sa školom i vanjskim igralištem tvoriti jedinstveni odgojno-obrazovni kompleks. Dvorana će biti površine 673 četvornih metara, tlocrtnih dimenzija 23,80 x 28,30 metara. U prizemlju će biti smješteni hodnik, dvije svlačionice, ured učitelja sa zasebnim sanitarnim čvorovima, sanitarni čvorovi za osobe s invaliditetom, spremište sportske opreme, prostor za rekuperator te spremište za materijal i opremu za održavanje. Dvorana će imati i kat - galeriju, što je nadstandard. Komunikacija između škole i dvorane ostvarit će se preko hodnika dimenzija 3,40 x 3,35 metara.

Nastavak je to realizacije projekta Osječko-baranjske županije, odnosno izgradnje novog objekta Osnovne škole „Matija Gubec“ Magadenovac za osmogodišnju Područnu školu Marijanci prema zahtjevu škole i Općine Marijanci još iz 2009. godine. Naime, radovi na izgradnji nove zgrade škole i vanjsko igralište završeni su 2013. godini kao 1. faza projekta u vrijednosti 5.201.512 kuna za izgradnju i opremanje zgrade škole. Za 2. fazu, nastavno-sportsku dvoranu, novelirana je projektna dokumentacija i u svibnju 2019. godine ishođena je građevinska dozvola za njenu izgradnju.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.