10 kredita studentima po 800 kuna mjesečno

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisao je deset novih ugovora za studentske kredite, tako da sada ukupan broj studenata koje grad financijski prati iznosi trideset jedan. Studentski krediti isplaćuju se tijekom deset mjeseci u godini u iznosu od 800 kuna.

Prigodom potpisivanja gradonačelnik je poželio studentima uspješno školovanje i izrazio nadu da će mnogi od njih posao naći u gradu Donjem Miholjcu. On je rekao kako se nada da će se stanje postupno popraviti te da će se oni koji sada studiraju vratiti i naći egzistenciju u svom rodnom gradu.

- Studentsko vrijeme je najljepše razdoblje života – rekao je gradonačelnik Aladić poželjevši studentima da uz vrijedno studiranje nađu vremena za uživanje i u drugim stvarima koje ih vesele.

U ime studenata zahvalila je studentica sestrinstva Ana Pein i rekla kako će studenti nastojati opravdati dobivena sredstva koja su velika pomoć kako njima tako i njihovim roditeljima.

Donjomiholjački studenti studiraju na različitim fakultetima od elektronike i računarstva, raznim tehničkim strukama, a dosta ih je i u društvenim smjerovima. Jedna od studentica je i Jelena Sedlar koja studira na filozofskom fakultetu nizozemski jezik, književnost i povijest umjetnosti. Nizozemski jezik je rijedak i upisuje tek svake pete godine stoga Jelena nakon završetka fakulteta vidi velike mogućnosti zaposlenja kao nastavnik u školi stranih jezika, kao prevoditelj u području književnosti ili gospodarstva.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.