Skupština “Udice”

Ribolovno športska udruga „Udica” postoji punih 86 godina. Danas je jedna od devet članica združenih u interesnu Zajednicu športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac.

- Zajednica gospodari, čuva i poribljava, dok mi iz udruga članica brinemo za uređenje svojih matičnih voda i objekata - rekao je u uvodu izvješća o radu za 2019. godinu na skupštini „Udice” predsjednik Miroslav Molnar. Broj članova udruge raste. U protekloj godini evidentirana su 22 nova člana tako da ih danas u svim kategorijama ima ukupno 234. Također, raste i broj prodanih dnevnih dozvola. „Udica” je u protekloj godini obavila poribljavanje šaranom i amurom, a tijekom zime planira se poribljavanje deverikom. U prošloj godini ribočuvarska služba je povećana za tri nova ribočuvara.

Molnar je istaknuo kako se i u protekloj godini redovito kosila obala, ali da sve veći problem predstavlja vodeno raslinje, velika stabla na obali koja se ruše, ali i neodgovorni izletnici koji koji ostavljaju smeće i roštiljaju ponekad i na samoj ribolovnoj stazi.

Problem koji se počeo rješavati u 2019. je legalizacija dijela objekta Ribičkog doma koji nema uporabnu dozvolu, te je potrebno obaviti legalizaciju što je povezano sa dosta visokim troškovima.

Što se tiče natjecanja „Udica” se natječe u II ligi istok Hrvatskog športsko ribolovnog saveza te u županijskim i državnim kupovima. Ove godine ekipa „Udice” ponovo će braniti boje Hrvatske na Kupu Jadransko-podunavskih zemalja u Sjevernoj Makedoniji. Istaknuti su i uspjesi u casting natjecanjima, a predsjednik je posebno pohvalio rad kadeta koje vodi predsjednik Natjecateljske komisije Vlado Hamarić.

Tajnik Zajednice Željko Macanić dotaknuo se novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu, odnosno promjena u pravilnicima. Od slijedeće godine uvodi se kupovina dozvola elektroničkim putem, a također će biti obvezno i polaganje, odnosno zanavljanje ribičkog ispita. Tajnik je pohvalio rad ribočuvarske službe koja je dobro opremljena, te najavio skoro otvaranje ureda Zajednice ŠRU D.Miholjac u Vukovarskoj ulici.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić poželio je članovima naše najtrofejnije udruge uspješan rad u natjecateljskom dijelu, ali i na očuvanju okoliša i čuvanju čistoće ribolovnih voda kao važnog turističkog potencijala grada.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.