Izložba malih životinja u Rakitovici

Trideset dva izlagača s područja Donjeg Miholjca i Slavonije, blizu tri stotine različitih eksponata, golubova, ptica, peradi i kunića, veliki broj šampionskih grla, brojni posjetitelji i dobra atmosfera - najkraći je opis izložbe malih životinja koja je održana protekloga vikenda u Rakitovici.

Brojem izlagača i eksponata kao i kvalitetom prikazanog uzgoja posebno je bio zadovoljan predsjednik organizatora izložbe Udruge uzgajatelja malih životinja Slavonija iz Donjeg Miholjca Perica Plemenitaš, istaknuvši kako su se uz renomirane međunarodne suce na izložbu uz domaće uzgajivače odazvali gosti iz brojnih slavonskih mjesta i članovi njihovih udruga.

Jedan od poznatih domaćih sudaca s međunarodnom licencom Dražen Dokletal iz Višnjevca rekao je kako se od ptica u Hrvatskoj najviše uzgajaju papagaji, australske zebe, kanarinci, nubijske grlice i dijamantni golubići.

Međunarodni sudac i instruktor, te dugogodišnji uzgajivač golubova pasmine King s titulom majstora uzgoja Josip Šimunović iz Donjeg Miholjca na izložbi se predstavio sa desetak vrhunskih grla kingova u nekoliko boja. Šimunović, specijalist za teške pasmine golubova, kaže kako je u posljednje vrijeme uzgoj znatno napredovao i da više na natjecanjima nema izrazitih favorita.

U okviru izložbe održana je i izložba likovnih i literarnih radova na temu kućni ljubimci. Izložba učenika nižih razreda osnovne škole August Harambašić i polaznika vrtića Pinokio bila je postavljena u holu škole, najbolji radovi su nagrađeni.

Izložbu su financijski pomogli grad Donji Miholjac, susjedne općine i već tradicionalni pokrovitelji i sponzori.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.