Pitanje vijećnika SDP-a Željka Macanića na Skupštini OBŽ

Nezadovoljan dinamikom radova i prometnom signalizacijom na državnoj cesti D34, vijećnik Željko Macanić rekao je da razmišlja čak i o tužbi protiv Republike Hrvatske. Upozorio je na veliki broj nesreća i druge posljedice lošeg stanja kolnika te zatražio od župana da nešto poduzme.

Župan je istaknuo da nisu točne informacije o prekidu sanacije te ceste nego se ona nastavlja od Podravske Moslavine prema Osijeku prema planu i osiguranim sredstvima. Najavio je da će se ove godine graditi nove dionice Koridora 5c, obilaznica Belog Manastira, cesta Normanci-Bizovac, radi se obilaznica Petrijevaca. U vezi prometne signalizacije odgovor će se zatražiti od Policijske uprave.

Nakon Skupštine OBŽ vijećnik Željko Macanić na konferenciji za medije obratio se novinarima i govorio o prometnoj izoliranosti Slavonije i Baranje. Tada je ponovio probleme u prometu na cesti D34:

- Izbjegava se promet autocestom, pa dolazi do opterećenja državnih cesta D2 od Osijeka prema Našicama i D34 od Osijeka preko Donjeg Miholjca do Slatine. Stanje je katastrofalno, posebice na cesti D34, što se tiče gustoće prometa i katastrofalno lošeg kolnika, a tome pridonose tisuće kamiona i osobnih vozila. Građani smo drugog reda! Tko će nadoknaditi štete na automobilima, a o nesrećama i stradavanju ljudi da i ne govorimo!?

Iz Hrvatskih cesta govorili su da će projekt rekonstrukcije biti gotov do 2020. godine, no to nije ni izbliza tako. Trenutno se radi obilaznica oko Petrijevaca, hvale vrijedno, ali nedovoljno! I sada čitam u Glasu Slavonije da će se raditi državna cesta D2 od Osijeka do Koške (oko 90 milijuna kuna). Nemamo ništa protiv, ali to nije sukladno službenom dopisu Hrvatskih cesta upućeno Županiji na osnovu moga upita na Skupštini OBŽ o rekonstrukciji i uređenju D34 od Podravske Moslavine do Osijeka. Ružno je i tragikomično da na cesti D34 stoje znakovi zabrane prometa za teretna vozila iznad 7,5 tona i ograničenje brzine na 70 km i time smo riješili problem. Što radi Policijska uprava OBŽ i odakle onda tisuće kamiona koji nesmetano voze ovom cestom, često puta ne poštivajući ni ograničenje brzine prometa!?

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.