Na Europskom tjednu regija u Bruxellesu predstavila se i Osječko-baranjska županija

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić posjetio je najveću javnu europsku manifestaciju "Europski tjedan regija i gradova" u Bruxsellesu. Sastao se s brojnim izaslanicima iz regije kao i predstavnicima hrvatskih institucija pri Europskoj uniji.

 Europski tjedan regija i gradova manifestacija je koja se jednom godišnje tradicionalno održava u Bruxellesu. Mjesto je to gdje više od 6.000 sudionika iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice razmijenjuju dobre prakse i znanja iz područja razvoja regija i gradova. 12. "Open days" započeo je svečanim otvorenjem u Europskom parlamentu, a otvorenju je prisustvovao i župan Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš te direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić sa suradnicima.

"Imali smo niz konstruktivnih sastanaka kako bi utvrdili strategiju i ciljeve koje želimo ostvariti tijekom idućeg razdoblja. Za razvoj naše regije koja obuhvaća pet slavonskih županija od iznimne je važnosti razvoj prometne infrastrukture. Bolja prometna povezanost zasigurno će potaknuti i razvoj gospodarstva, jer ako uzmemo u obzir naš strateški položaj, Slavonija i Baranja moraju biti zanimljive mnogim stranim investitorima" - kazao je župan Ivan Anušić.

U Bruxellesu već deset godina djeluje Ured Regionalne razvojne agencije gdje je za partnere Agencije i Županije te predstavnike političkih i gospodarskih subjekata u Belgiji organiziran prijem na kojem je predstavljena bogata gastro i eno ponuda Osječko-baranjske županije. U Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji župan se susreo s Vesnom Lončarić i ostalim članovima Predstavništva te sa izaslanstvom AP Vojvodine pri čemu su razgovarali o zajedničkim projektima prekogranične suradnje putem EU fondova te položaju hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

U Europskom je parlamentu održana konferencija na temu "S EU Fondovima do bolje prometne povezanosti". Primjere dobre prakse pokazali su predstavnici Mađarske, Poljske i Italije, a o prometnoj povezanosti Osječko-baranjske županije s ostatkom Hrvatske, ali i Europe govorio je župan Ivan Anušić naglasivši kako je dovršetak Koridora 5C kroz Baranju od strateške važnosti za razvoj naše županije.  

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.