“Kobasicijada” Čuvara slavonske tradicije

Udruga Čuvari slavonske tradicije 15. veljače organiziraju 14. Smotru ocjenjivanja suhe slavonske kobasice, koja će se ove godine održati u Viljevu uz suorganizaciju Općine Viljevo.

Na smotri sudjeluju proizvođači slavonske kobasice iz cijele okolice.

Program manifestacije je podijeljen u dva djela, u poslijepodnevnim satima organizirano je pečenje slanine na otvorenoj vatri i za to vrijeme traje ocjenjivanje uzoraka pristiglih na natjecanje od strane stručnog žirija kojeg čine profesori s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Fakulteta agro-biotehničkih znanosti Osijek i Veterinarske stanice „Mihael“. U večernjim satima proglašenje je pobjednika, degustacija uzoraka kobasica i večera uz kulturno umjetnički program.

Prikupljanje uzoraka slavonske kobasice organizirano je u Ugostiteljskom objektu „LOVAC“ u Donjem Miholjcu i u Ugostiteljskom objektu „LOTUS“ u Viljevu. Zainteresirani proizvođači mogu svoje uzorke kobasica (1 par) dati na ocjenjivanje umotane u alu-foliju s natpisom proizvođača i njegovim OIB-om. Za potrebe analiza natjecatelji trebaju uplatiti 20 kuna.

Organizatori su i ove godine osigurali nagrade za prva tri nagrađena natjecatelja u obliku novčanih nagrada i to za prvonagrađeni uzorak 1.500,00 kuna, za drugonagrađeni 1.000,00 kuna i za trećenagrađeni uzorak 500,00 kuna. Ocjenjivački sud će nakon postupka ocjene proglasiti prva tri nagrađena uzorka, te se pozivaju natjecatelji da sudjeluju na proglašenju pobjednika, a organizatori su pripremili druženje uz glazbeni program za goste i natjecatelje.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.