DVD Donji Miholjac ustrojen kao operativni centar

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Miholjac je u protekloj godini imalo trideset tri tehničke i dvadeset šest požarnih intervencija. Vatrogasci su među ostalim u dva navrata sudjelovali u gašenju opožarenih usjeva na ukupno sedam hektara i na jednom gašenju kombajna - izvijestio je na 133. skupštini DVD-a Donji Miholjac zapovjednik Damir Šiplika.

Zapovjednik je istaknuo i vrlo uspješno sudjelovanje donjomiholjačkih vatrogasaca na najvećoj vatrogasnoj međunarodnoj vježbi protekle godine u Hrvatskoj održanoj u Donjem Miholjcu pod nazivom „Stara Drava 2019”. U vježbi koju je organizirala Vatrogasna zajednica Osječko baranjske županije sudjelovalo je 88 vatrogasaca i pripadnika drugih službi iz Hrvatske i Mađarske sa 23 interventna vozila. Sredinom lipnja prošle godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Donji Miholjac je u Zagrebu preuzelo novo pick-up vozilo za vatrogasne namjene koje je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede putem Hrvatske vatrogasne zajednice, a dobiveno je putem natječaja na koji se društvo prijavilo uz suglasnost grada Donjeg Miholjca. Vozilo je financirano iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma i u potpunosti je opremljeno za intervencije.

Novim zakonom o vatrogastvu koji je stupio na snagu početkom ove godine stupa na snagu novi ustroj tako da je DVD-u Donji Miholjac odnedavno ustrojen kao operativni centar koji će koordinirati sva društva u svojoj zoni odgovornosti, odnosno na području bivše općine Donji Miholjac. Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zdravko Cvenić na sjednici je govorio i novom modelu financiranja vatrogasne mreže od strane države.

Vatrogasce je pozdravio i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić poželjevši im da i dalje odgovorno i uspješno obavljaju svoje zadaće.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.