U općini Magadenovac zadovoljni podjelom državnog zemljišta

Vijeće općine Magadenovac je na svojoj 18.sjednici donijelo program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

Za zakup, privremeno korištenje, koncesiju i prodaju na području općine Magadenovac predviđeno je ukupno 2.650 hektara.

Pojašnjavajući pojedine stavke programa pročelnica Biljana Jakić-Mihajlović istaknula je kako na području općine ne postoje površine predviđene za povrat, kao niti površine za zakup za ribnjake. Za zakup zajedničkih pašnjaka predviđeno je približno sedamdeset hektara. Načelnik općine Stjepan Živković izrazio je zadovoljstvo podjelom državnog zemljišta koja je prema njemu u posljednja četiri natječaja izvršena pravedno i pošteno.

Vijećnici su nakon kraće rasprave prihvatili odluku o načinu upravljanja sportskim građevinama u vlasništvu općine koje će sada biti regulirano općim aktom odnosno ugovorom između načelnika u ime općine i predstavnika korisnika objekta, odnosno u ovom slučaju s predsjednicima nogometnih klubova na rok od deset godina. Sportske građevine daju se na upravljanje klubovima bez naknade, a oni su dužni osigurati redovito funkcioniranje i tekuće održavanje svih objekata.
- Općina će i nadalje osigurati sredstva za režijske troškove, troškove administracije, knjigovodstva i slično - istaknuo je načelnik Stjepan Živković.

Na sjednici je donesena i izmjena odluke o isplati jednokratne novčane pomoći za nabavku opreme za novorođenčad, koju će od sada moći ostvarivati samo roditelji koji imaju stalno prebivalište na području općine Magadenovac.

Prema idejnom rješenju projekta odvodnje čiji je nositelj Miholjački vodovod cijena kubnog metra otpadnih voda trebala bi iznositi od 20-30 kuna. Takav iznos načelnik Stjepan Živković smatra nerealnim i previsokim te je rekao kako će se za ovaj važni zahvat na komunalnoj infrastrukturi pokušati tražiti neko drugo rješenje.

Na sjednici su prihvaćena i izvješća o provedbenom planu unaprijeđenja zaštite od požara i utrošku sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u 2019. godini.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.