Obnovljen dom u Beničancima

Nakon višegodišnjih radova u Beničancima je završena rekonstrukcija i dogradnja društvenog doma, koji sada uistinu odiše funkcionalnošću i mogućnošću korištenja i za javne i za privatne svrhe svim mještanima. Preksinoć je održana skromna svečanost otvorenja obnovljenog i dograđenog društvenog doma u nazočnosti načelnika općine Magadenovac Stjepana Živkovića, predsjednika Općinskog vijeća Davorina Gašparića, općinskih vijećnika i djelatnika Općine Magadenovac. Obnovljeni dom blagoslovio je Slavko Kovačević, župnik iz Župe sv. Grgura Velikog pape u Šljivoševcima, koji je, uz čestitke na novom prostoru za društvene aktivnosti, istaknuo kako veseli otvorenje ovog predivnog zdanja koje će služiti sadašnjim i budućim generacijama u društveno korisnom radu cijelog mjesta.

- Neka ovo zdanje bude mjesto gdje će mladi naći svoj trenutak da se mogu okupljati, da mogu jedni druge radovati, da mogu jedni druge nadopunjavati i slati poruku mladosti - rekao je šljivoševački župnik Kovačević. Naglasio je kako je ovo važan dan za sve stanovnike Beničanaca jer će u obnovljenom domu moći nesmetano raditi HKUD Biseri Slavonije, da se građani okupljaju, a koristit će i za različite vrste proslava.

Vrijednost obnove, dogradnje i opremanja društvenog doma u Beničancima iznosi gotovo 2,5 milijuna kuna.

- Obavljeni su građevinsko-obrtnički, elektroinstalaterski i strojarski radovi, izvedeni su vodovod i kanalizacija, pristupna cesta, kao i opremanje doma. Investirano je mnogo, ali smo u domu opremili veliku dvoranu i kuhinju. Radove smo uglavnom financirali sredstvima iz općinskog proračuna, a dobili smo 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a za dovršetak radova, odnosno drugu fazu. Rekonstrukcija starog doma i dogradnja novog doma stajala je gotovo 2,5 milijuna kuna. To je veliko ulaganje koje smo nakon četiri godine završili - kazao je načelnik Živković i dodao kako je to sada najljepši društveni dom na magadenovačkom području. Obnovljeni dom površine 553 četvorna metra koristit će se za sve potrebe sela, od raznih priredbi do obiteljskih svečanosti tamošnjih stanovnika.

Uz društveni dom, selo s 500-tinjak stanovnika ima crkvu svetog Ilije proroka, područnu školu, nogometno igralište sa svlačionicama te dječje igralište. U selu djeluje Nogometni klub Beničanci, DVD, KUD Biseri Slavonije, Lovačko društvo Srna i Udruga mladeži B&M.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.