Skupština Udruge Boby DM

Udruga za zaštitu životinja Boby DM trenutno broji 20 redovnih članova od kojih je 16 aktivno, a 10-tak članova super aktivno – istaknuto je na godišnjoj skupštini ove donjomiholjačke udruge. Početkom protekle godine Udruga je uvrštena u Koordinacijsku radnu skupinu za provedbu Zakona o zaštiti životinja na području Osječko-baranjske županije.

Sudjelovali su na 3. Maršu za životinje u Zagrebu i na eko akciji "Zelena čistka" tijekom koje su se čistile divlje deponije u okolici grada Donjeg Miholjca. 

- Budući da smo dva puta aplicirali na natječaj za radnika na javnim radovima preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od drugog pokušaja smo dobili pomoćnog radnika koji je zaposlen do 15.travnja – rekla je članica Lovorka Muminović. Istaknula je i kako im krajem ove godine ističe najam voćnjaka obitelji Kiš u kojem se trenutno nalazi sklonište za pse pa im predstoji preseljenje na novu lokaciju, nedaleko Doroslova.

Trenutno je u skloništu 27 pasa i 8 na privremenom smještaju. Psi su smješteni u 10 boksova i jednoj kućici. Muminović ističe kako je dežuranje volontera Udruge Boby DM svakodnevno, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. Dežuranje ujutro obuhvaća raspodjelu kuhane hrane, čišćenje boksova i provjeru imaju li psi vode i suhe hrane, jesu li svi zdravi te puštanje na istrčavanje u dvorište.

U protekloj su godini zbrinuli 33 psa. Udomili su 13 pasa i 20-tak mačaka. Kako bi smanjili rizik od bolesti sve pse jednom godišnje cijepe protiv zaraznih bolesti. Do sada su u Udruzi iskoristili 63 cjepiva na psima i 46 na mačkama. Kastrirali su 42 psa, te čipirali i cijepili protiv bjesnoće 44 psa. Također su svi psi dobili tabletu protiv parazita i tretirani su sredstvom protiv buha.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.