Luka Dominković novi predsjednik Udruge “Napredak”

Članovi Kulturno-umjetničke udruge "Napredak” Podravski Podgajci izabrali su na godišnjoj izvještajnoj i izbornoj skupštini novog predsjednika. Radi se o dugogodišnjem članu Luki Dominkoviću.

- Nakon dvadeset i četiri godine koliko sam član ove Udruge stvorile su se brojne uspomene, lijepa sjećanja i prijateljstva. Nadam se da će članovi novog Upravnog odbora našim najmlađim članovima, djeci, omogućiti da se i oni imaju nečega sjećati, da imaju lijepe uspomene i da provedu svoj dobar dio slobodnog vremena u zajedništvu tijekom kojeg ćemo se nastojati više povezati s Gradom te s drugim udrugama. Također je izrazio nadu kako će zajedničkim trudom i međusobnom tolerancijom kreirati neku novu, možda bolju budućnost za djecu. Dominković se zahvalio svim članovima koji su od ponovnog obnavljanja Udruge uložili velike napore u boljitak društva te se nada da će opravdati njihovo povjerenje.

Planom je u ovoj godini predviđeno: stručna usavršavanja voditelja sekcija, nabavka i obnavljanje narodne nošnje (obuće i šešira), instrumenata, kao i popravak postojećih, organizacija smotre "U Podgajci pokraj Drave" i dječje smotre, nastupi na domaćim i inozemnim pozornicama, organizacija pokladne zabave, godišnji božićni koncert, sudjelovanje na crkvenim svečanostima, ljetovanje članova, te uređivanje i održavanje prostora i okoliša.

"Napredak" je prekinuo članstvo u "Družini" čiji su bili dugogodišnji član. U izvještaju u radu za 2019.godinu kojeg je potpisao dosadašnji predsjednik Matija Stanić navedeno je kako je "Družina" u početku svog djelovanja brojila 50-tak društava, grupa i pojedinaca. S vremenom se članstvo osipa, pa je "Napredak" bio pod sve većim teretom organizacije središnje Međunarodne smotre "Susreti naroda i kultura".

- Mi, kao društvo s manjim brojem članova i prihodima iz državnog i gradskog proračuna više se s time nismo mogli nositi - ističe u izvještaju Stanić.

Izvještaj o radu i plan rada za 2020.godinu na Skupštini je u ime svog supruga, koji je zbog bolesti bio spriječen doći, pročitala članica Udruge Dubravka Stanić. U ime gradonačelnika i članova gradskog vijeća sve je nazočne na Skupštini pozdravio zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Nenad Perić koji je obećao bolju suradnju, rješavanje pitanja adaptacije, ili izgradnje novog Društvenog doma, te pozvao novoizabranog predsjednika da bude uporan i redovito dogovara sastanke u gradskoj Upravi i na taj način te kroz pisanje različitih projekata osigurava potrebna financijska sredstva za rad društva.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.