Čarobni svijet eteričnih ulja

Prvi zapisi o eteričnim uljima potiču još iz staroga Egipta, Mezopotamije, Kine i Grčke, a svoj pravi zamah aromaterapija doživljava u prošlom stoljeću. Eterična ulja danas se primjenjuju u medicini, kozmetici, ali i kao sastojci sredstava za čišćenje u kućanstvima te kao dijelovi proizvoda za higijenu.

- Eterična ulja, proizvedena na organski način predstavljaju duhovnu supstanciju i svojevrsnu inteligenciju biljke - rekao je na predavanju pod nazivom Čaroban svijet eteričnih ulja Igor Štavlić, predstavnik američke tvrtke Yong Living. Da bi ulje bilo sto posto čisto mora dolaziti iz organski uzgojene biljke, a dobiva se sporom destilacijom ili hladnim prešanjem. Čista eterična ulja su hlapljive tekućine slične vodi i mogu se koristiti nanošenjem na kožu, raspršena pomoću difuzera, a mogu se i piti. Pri tome je važno držati se uputa o primjeni budući da su ulja vrlo koncentrirana. Ulja već nakon 20 sekundi primjene ulaze u mozak, za dvije minute u krvotok, a za dvadeset minuta do svake stanice u tijelu - rekla je na predavanju Jasminka Štavlić.

Eterična ulja vibriraju na puno većim frekvencijama od ljudskih stanica tako da imaju izuzetno povoljan učinak.

Predavanje koje je organizirala Narodna knjižnica Donji Miholjac održano je u velikoj dvorani dvorca Mailath uz nastup učenika Glazbene škole Osnovne škole August Harambašić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.