Pet novozaraženih, ukupno 101 osoba

Među novozaraženima je i predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Osijek

U posljednjih 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obavljeno je testiranje 118 uzoraka na COVID-19, od čega se 81 uzorak odnosi na područje Osječko-baranjske županije, a ostali na Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju. Za Osječko-baranjsku županiju pet je nalaza bilo pozitivno, i to za četiri osobe iz Osijeka i jednu iz Belog Manastira. Svi novooboljeli već su bili u samoizolaciji, a ukupan broj oboljelih na području županije sada je 101 osoba.

Na danas, 8. travnja 2020. godine, održanoj redovitoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije istaknuti su i drugi podaci u vezi kretanja koronavirusa. Rečeno je tako da je u KBC-u Osijek trenutno hospitalizirano 33 osobe oboljele na COVID-19, od kojih je pet na respiratoru. U našičkoj bolnici nalazi se jedna oboljela osoba.

Na području županije jučer je 366 osoba bilo u samoizolaciji, a policija je u zadnja 24 sata po dojavi građana obavila 4 provjere od kojih je u dva slučaja, oba u okolici Našica, utvrđeno kršenje te mjere. Policija je provela i 48 samoinicijativnih provjera, a sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Istovremeno policija je provjeravala e-propusnice kod 5.509 osoba, od kojih šest nije imalo taj dokument.

- Na žalost imamo i prvog liječnika koji je pozitivan na COVID-19, prof. dr. Ljiljanu Perić iz KBC-a, pa se provode izvidi i kontrole njenih kontakata - na konferenciji za novinare objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. Ponovno je uputio javni apel građanima da poštuju mjere koje su na snazi jer je to jedini način na koji možemo spriječiti širenje COVID-19.

- Posebno pozivam sve povratnike koji će doći u Hrvatsku za uskršnje blagdane da se pridržavaju uputa koje su im rečene kada su ulazili u Republiku Hrvatsku. Svi oni su evidentirani kao osobe koje moraju biti u samoizolaciji 14 dana, i sve će ih djelatnici MUP-a pojačano kontrolirati da li se pridržavaju propisanih mjera - naglasio je Ivanović.

U vezi zelenih tržnica, čije je otvaranje najavljeno za danas, načelnik Ivanović je rekao da se odluka Nacionalnog stožera za otvaranje tržnica u cijeloj Hrvatskoj očekuje tijekom dana, a sve tržnice u Osječko-baranjskoj županiji su spremne za otvaranje po propisanim mjerama. - Jučer su naši epidemiolozi i sanitarni inspektori obišli sve tržnice na području županije i one su po njihovom naputku i organizirane. Nadam se da će nesuglasice u komunikaciji biti otklonjene, nikakva šteta nije napravljena i mi smo spremni za otvaranje svih zelenih tržnica- poručio je Ivanović.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.