“Stvari kreću prema boljem!”

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je 166 uzoraka na COVID-19, a za područje Osječko-baranjske županije pozitivan je bio samo nalaz za osobu s prebivalištem u OpćinBizovac. Ukupan broj oboljelih na području županije sada je 102 osoba, s time da su ukupno četiri osobe izliječeneMeđu oboljelima su i četiri medicinska djelatnika KBC-a, dok je 21 medicinski djelatnik u samoizolaciji.

Na liječenju u KBC-u nalazi se 31 osoba oboljela na virus COVID-19, a od jučer se broj osoba na respiratoru smanjio s pet na četiri. U Općoj županijskoj bolnici Našice i dalje je jedna osoba na liječenju.

Pod mjerom samoizolacije na području županije trenutno je ukupno 301 osoba, što predstavlja daljnje smanjene u odnosu na 366 prethodnog dana.

Djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske u zadnja 24 sata po dojavi građana obavili su 19 provjera pridržavanja mjera samoizolacije, a samo u jednom slučaju osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi u Osijeku. Policija je provjeravala e-propusnice kod 6.545 osoba, od kojih dvije nisu imale taj dokument.

- Aktualni podaci nam daju za pravo reći da se stvari kreću prema boljem. Na primjer, u samoizolaciji smo imali i više od 1.000 osoba, a sada ih je 301. Nemamo ni veliko povećanje broja zaraženih, a imamo smanjenje broja osoba u samoizolaciji i na respiratoru. To je dobar znak i smjer, međutim tako trebamo nastaviti i pridržavati se naputaka Nacionalnog i našeg  stožera - rekao je župan Ivan Anušić.

Zahvalio je svima građanima koji se pridržavaju propisanih mjera, ali i upozorio da ima slučajeva njihova kršenja, za što postoje dojave, a policija je dužna reagirati.

- Lijepo vrijeme dodatno otežava suzdržavanje od izlazaka, no da bi spriječili širenje virusa i dalje je ključno izbjegavati socijalne kontakte, držati razmak, ne okupljati se. Samo na taj način možemo ostati županija koja se uspješno bori s pandemijom koronavirusa, rekao je.

Župan je naglasio kako je situacija na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek u potpunosti pod kontrolom.

-
Žao nam je što je predstojnica Klinike dr. Ljiljana Perić pozitivna na koronavirus, međutim to je samo još jedan dokaz velikog angažmana i žrtve kojoj se izlaže prvenstveno medicinskog osoblje, rekao je te dr. Perić poželio brz oporavak.

Na pitanje novinara kada će se e-propusnice odobravati po kriteriju granica bivših općina, župan Anušić je odgovorio da je Županijski stožer prije tri dana predložio Nacionalnom stožeru takav model odobravanja propusnica, a gradskim stožerima ćemo poslati i prijedlog sporazuma koji moraju potpisati s općinama koje im gravitiraju i onda zatražiti potvrdu nacionalnog stožera. Naime, sve općine nemaju na svom području ljekarne, tržnice, trgovačke centre i druge usluge, pa građani za svaki odlazak trebaju tražiti propusnicu, što ujedno opterećuje sustav i onemogućava normalno funkcioniranje. Nadam se da će gradovi brzo organizirati sastanke s općinama s njihovog područja, potpisati sporazum te da će jednako brzo stići odobrenje Nacionalnog stožera i policije - kazao je župan.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.