Dvoje novooboljelih, jedna medicinska sestra

Novo upozorenje na oprez i poštivanje propisanih mjera

Djelatnici laboratorija Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađivali su uzorke na COVID-19 i na sam uskršnji dan, u nedjelju. Ukupno su testirali 79 uzoraka, od kojih je 10 s područja Vukovarsko-srijemske, a 69 s područja Osječko-baranjske županije među kojima su dva bila pozitivna. Tako se nakon dva dana „zatišja“ ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije povećao na 105 osoba. Dobra je vijest da su još dvije osobe izliječene (po jedna u Osijeku i Našicama), pa je ukupan broj izliječenih na području županije sada 13 osoba.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 26 oboljelih osoba, od kojih su tri na respiratoru. Trenutno su četiri medicinska djelatnika pozitivna na COVID-19 (1 liječnik i 3 medicinske sestre), a 21 medicinski djelatnik nalazi se u samoizolaciji.

Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice je samo jedna osoba pozitivna na COVID-19, dok su dvije osobe u kućnoj samoizolaciji.

U samoizolaciji na području županije nalazi se ukupno 198 osoba, što je daljnje smanjenje. U odnosu na jučer, tri su nove osobe u samoizolaciji, dok za 14 osoba ta mjera više nije potrebna.

Policijska uprava Osječko baranjska obavila je 22 provjere osoba u samoizolaciji, i to jednu po dojavi građana i 21 samoinicijativno. U jednom slučaju (u Belišću) osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi.

E-propusnice policija je provjeravala na 8 stalnih i 4povremenih punktova. Legitimirano je 1.347 osoba, od kojih pet nije imalo valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.

- Uskrs je prošao bez incidenata na području Osječko-baranjske županije na čemu zahvaljujem djelatnicima Policijske uprave, svim stožerima civilne zaštite općina i gradova, a osobito medicinskim djelatnicima, te naravno građanima koji su se pridržavali propisanih mjera - rekao je danas načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović nakon sjednice Stožera.

Dodao je kako je Nacionalni stožer civilne zaštite danas razmatrao sporazume jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije o udruživanju u šest cjelina prema granicama bivših zajednica općina te odlučio da je za provedbu sporazuma još potrebna odluka predstavničkih tijela tih općina i gradova, kao i procjena tog udruživanja od strane epidemiološke službe. - To malo komplicira sadašnju situaciju, no nadam se da ćemo to brzo razriješiti - poručio je načelnik Županijskog stožera.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.