Peta sjednica Stožera CZ grada Donjeg Miholjca

Održana je peta sjednica Stožera civilne zaštite grada Donjeg Miholjca, koju je sazvao načelnik Stožera Tomislav Brusač. Pomoćnik načelnika Policijske postaje Donji Miholjac Marko Falamić na sjednici je rekao kako je trenutno 48 osoba u samoizolaciji. Od protekle sjednice donjomiholjačkog Stožera obavljeno je 57 provjera poštivanja mjere samoizolacije od strane policije. Nije utvrđeno niti jedno kršenje. Falamić je istaknuo kako su imali pet dojava građana o kršenju samoizolacije od kojih su dvije potvrđene. Riječ je o osobama koje nemaju prebivalište na području Policijske postaje Donji Miholjac. Također su imali i dojavu o javnom okupljanju, ali izvršenom provjerom policije to nije utvrđeno.

U protekla 24 sata kontrolirano je 358 osoba i sve su bile s valjanim propusnicama. U Slavoni se nalazi karantena za vozače teretnih vozila u tranzitu gdje se trenutno nalazi 6 osoba. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac Ivan Petriševac izvijestio je o radu djelatnika i volontera Crvenog križa te rekao kako oni i nadalje nastavljaju aktivnost pomoći starijim i nemoćnim osobama u podjeli obroka, kupovini namirnica i lijekova te prijevoza onima kojima je potrebno.

Ravnateljica Doma zdravlja Donji Miholjac Antonija Bogut je izvijestila kako Dom zdravlja raspolaže s dostatnom zaštitnom opremom što se tiče maski i dezinfekcijskih sredstava, a rad se odvija sukladno broju djelatnika koji su trenutno na raspolaganju. S našeg su područja testirane četiri osobe na koranavirus čiji je nalaz bio negativan.

Na sjednici je bilo govora o broju izdanih običnih i e propusnica, početku rada gradske tržnice, te o potpisivanju Sporazuma kojim će se omogućiti kretanje stanovnika na području bivše Općine Donji Miholjac bez izdavanja propusnica. O tome je na sjednici Stožera govorio gradonačelnik Goran Aladić koji je istaknuo kako je Ugovor s načelnicima susjednih općina potpisan već jučer i da se čeka odgovor Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.