Zabranjena posjeta domovima za starije osobe

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je treću verziju uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Uputa se odnosi na domove za starije i nemoćne osobe i druge pružatelje socijalnih usluga smještaja i organiziranog stanovanja (ustanove, obiteljski domovi, udomiteljske udruge i drugi pružatelji sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi).

Do daljnjeg su zabranjene sve posjete korisnicima, donošenje hrane i slično, a korisnicima je zabranjeno da odlaze u kućni posjet kako se za vrijeme boravka izvan smještaja u sustavu socijalne skrbi ne bi inficirali i prilikom povratka infekciju prenijeli na ostale korisnike. Odlasci u drugi smještaj izvan sustava socijalni skrbi moraju biti opravdani iz medicinskih razloga i prethodno organizirani. 

Na području Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac djeluje jedan dom za starije i nemoćne osobe u Donjem Miholjcu jedan obiteljski dom u Krčeniku i jedna podružnica doma u Svetom Đurđu te 11 udomiteljskih obitelji u kojima je smješteno 37 korisnika od kojih su tri obitelji za djecu, a osam za odrasle osobe – istaknula je ravnateljica Centra Saša Ivanišić te dodala kako su svim udomiteljima proslijedili upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.