Odgovornim ponašanjem do popuštanja propisanih mjera

I danas je u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku održana sjednica Županijskog stožera civilne zaštite na kojoj je razmatrano stanje izazvano virusom COVID-19. Kako je rečeno, u posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centruOsijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ testirano je 75 uzoraka na COVID-19, od kojih se dva odnose na Brodsko-posavsku županiju, 10 na Vukovarsko-srijemsku, a 63 naosobe s područja Osječko-baranjske županije među kojima su dva nalaza bila pozitivna. Prebivališta novooboljelih su Osijek i Beketinci, a oba su već bili u samoizolaciji. Ukupan broj pozitivnih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije sada je 107 osoba.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 24 oboljele osobe, od kojih su tri na respiratoru. Trenutno su četiri medicinska djelatnika pozitivna na COVID-19, a 13 se nalazi u samoizolaciji (osam manje nego prethodnog dana). Do sada su 22 pacijenta otpuštena iz KBC-a, a 12 je izliječeno (plus jedan u Našicama), što je potvrđeno dvostrukim negativnim nalazom.

Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice nalazi sesamo jedna osoba pozitivna na COVID-19.

U samoizolaciji na području županije nalazi se ukupno 203 osobe, s tim da je dan ranije devet izašlo iz samoizolacije, a ta mjera je određena za 14 novih kontakata oboljelih osoba.

- Opasnost od širenja koronavirusa i dalje je prisutna na području naše županije, no imamo vrlo odgovorno ponašanje velike većine žitelja županije. Na žalost, ne ponašaju se baš svi u skladu s uputama i situaciju ne shvaćaju ozbiljno. Zato naglašavam; ako se nastavimo pridržavati mjera i time nastavimo održavati male brojke novooboljelih, imat ćemo popuštanje propisanih mjera. Ako poraste broj oboljelih i u izolaciji tada ćemo imati pooštravanje mjera. Stoga se nadam da svi razumijemo ozbiljnost situacije i da ćemo se tako i ponašati - rekao je danas župan Ivan Anušić nakon sjednice Stožeracivilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Policijska uprava osječko-baranjska u zadnja 24 sata obavila je 30 provjera osoba u samoizolaciji, i to tri po dojavi građana i 27 samoinicijativno. U četiri slučaja, svi u Osijeku, provjeravane osobe nisu zatečena na prijavljenoj adresi.

E-propusnice policija je provjeravala na 8 stalnih i 47 povremenih punktova. Od ukupno 2.504 legitimiranih osoba, valjane propusnice nije imalo devet osoba te im nije dopušten prolazak.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.