Online vrtić “PINOKIO”

Dječji vrtić Pinokio Donji Miholjac zbog korona virusa od 16. ožujka ne radi, osim za nužne potrebe zaposlenih roditelja u iznimnim situacijama kada organiziraju dežurstva kako bi zbrinuli djecu.
- Svi smo se našli u novoj situaciji i svakodnevno prateći izvješća Stožera počela sam promišljati kako dalje raditi iako treba slušati preporuke "ostani doma"- istaknula je ravnateljica Jadranka Landup. Vrtići se, dodaje Landup, u ovoj novonastaloj situaciji snalaze na različite načine koristeći dobrobiti nove digitalne tehnologije.
- Od počeka pedagoške godine naše odgojno - obrazovne skupine imaju viber skupine te na taj način imaju suradnju s roditeljima. To nam je sad bio način kako i dalje ostati povezan s roditeljima i njihovom djecom. U kriznim situacijama kakva je ova sa korona virusom, odrasli trebaju osmišljavati aktivnosti kroz koje će dijete doživjeti ugodno iskustvo i osjećati se sigurno. Za djecu je ova iznenadna situacija velika promjena. Najednom su bez vrtića, prijatelja, igrališta i svojih odgajateljica - rekla je Landup.

Kako bi olakšali djeci, ali i roditeljima, ravnateljica je potaknula tim odgojitelja vrtića na promišljanje i kreiranje dobre prakse putem online-vrtića pa vrtić Pinokio, iako ne radi, ipak svakodnevno održava vezu s djecom i roditeljima nudeći im različite razvojno primjerene sadržaje kako bi roditelji mogli što kvalitetnije ispuniti vrijeme u krugu obitelji sa svojom djecom.

- Brojni roditelji su s radošću prihvatili ovakav način suradnje te svakodnevno na viber grupe stižu povratne informacije - rekla je Landup i dodala kako i nadalje roditeljima ostaju dostupni kad god je potrebno.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.