Priopćenje KBC-a Osijek

Osijek, 22.04.2020.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Poštovani,

tijekom rutinskog testiranja djelatnika Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus SARS CoV-2 prije povratka na radno mjesto dokazano je da je 5 djelatnika pozitivno na virus. Riječ je o djelatnicima Tima 3 Respiracijskog centra, dakle radnog mjesta najveće moguće izloženosti zarazi. Radi se o djelatnicima koji su potpuno asimptomatski, a koji su bili u organiziranoj karanteni dva tjedna. Dvoje je djelatnika s mjestom stanovanja u Osječko-baranjskoj, a troje s područja susjednih županija.

Napominjemo kako je ovo dokaz o potpunom funkcioniranju sustava jer je spriječen povratak kliničkih potpuno asimptomatskih osoba na radno mjesto. Također je bitno naglasiti da su u svom radu navedeni djelatnici opskrbljeni svim propisanim sredstvima osobne zaštite najvišeg stupnja, a koja se prema pravilima struke mijenjala svaka četiri sata. U respiracijskom centru radi više od 70 djelatnika, a nakon testiranja, pozitivnih na SARS CoV-2 je ukupno šest.

KBC Osijek djelatnike u Respiracijskom centru organizira kroz timove kako bi smanjili mogućnost transmisije zaraze. Izostanak šest oboljelih djelatnika neće utjecati na kvalitetu zdravstvene usluge u Respiracijskom centru niti u KBC-u Osijek.

Iskustva iz drugih ustanova, kao i podaci iz drugih zemalja tijekom epidemije govore o puno većoj stopi zaraze medicinskog osoblja, osobito onog dijela osoblja koje jeraspoređeno na radnim zadacima u Respiracijskim centrima.

S poštovanjem,

Ravnateljstvo KBC-a Osijek

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!