11 novoizliječenih od koronavirusa

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježena je jedna novopozitivna osoba od 127 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Novopozitivna osoba na koranavirus i danas je kao i jučer iz Baranjskog Petrovog sela i kontakt je već prije oboljele osobe.

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika.

Sveukupno su, od 115 oboljelih od koronavirusa od početka pandemije do sada, izliječene 52 osobe s područja naše županije, a tijekom posljednja 24 sata najveći broj – njih 11. Do sada je sedam osoba preminulo, a u posljednjih nekoliko dana nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju i dalje 19, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se od jučer nalazi 160 osoba, što je za 21 više nego dan prije. Riječ je o 12 osoba koje su kontakti novooboljelih iz Baranjskog Petrovog Sela, a devet osoba je stavljeno u samoizolaciju jer su u Hrvatsku došli iz inozemstva.  Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije koja se pokazala netočnom, asamoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 5.746 pregleda, a tri osobe nisu imale valjane propusnice. Najviše vozila, čak 2.541 zaustavljeno je kako bi se provjerile propusnice na relaciji Osijek -Vinkovci u oba smjera, što je i najprometniji pravac ulaska i izlaska iz županije.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na novinarska pitanja odgovarao je načelnik Stožera Goran Ivanović.

- Brojni upiti stižu na adresu stožera i Županije vezani uz tri datuma popuštanja mjera koje je Vlada RH jučer najavila. I županijski stožeri čekaju pojašnjenja pa danas ne možemo odgovoriti pod kojim će se uvjetima od ponedjeljka obavljati gradski prijevoz putnika te na koji će se način održavati vjerski obredi. Čim dobijemo više informacija, podijelit ćemo ih sa stanovnicima naše županije – rekao je Ivanović.

Sve upite novinara i građana na koje Županijski stožer nema odgovor danas će u vidu dopisa uputiti prema Nacionalnom stožeru, a nakon dobivene informacije javnost ćemo informirati putem priopćenja medijima te na stranici www.obz.hr, kao i na društvenim mrežama Osječko-baranjske županije. Tijekom vikenda neće biti konferencije za medije, a aktualne podatke ćemo objaviti na istim stranicama u subotu i nedjelju u prijepodnevnim satima. Iduća konferencija za medije održat će se u ponedjeljak u 11 sati.  

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.