Vijećnik HSS-a V. Mikolašević izlazi iz Gradskog vijeća

Vlatko Mikolašević stavio je mandat vijećnika u Gradskom vijeću Grada Donjeg Miholjca u mirovanje iz osobnih razloga, a sve je napravljeno u dogovoru sa čelništvom Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke koja je, sukladno zakonu odredila zamjenu - Ivicu Čupića.

U priopćenju za javnost HSS-a, između ostaloga ističu "problem raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, jer danas nama susjedna općina provodi natječaj na preko 400 ha državnog zemljišta upisanog u katastarskoj općini Donji Miholjac, a Grad je izgubio oko pola milijuna kuna prihoda koji se uplaćuje u tuđi proračun, a koje su se mogle utrošiti za potrebe naših sugrađana. Ovdje je vladajuća većina ostala bez "političke vertikale" s kojom se toliko hvale, dok Grad očekuje dugačak i neizvjestan pravni put da povratimo ono što smo imali i što je bilo naše."

U nastavku priopćenja podsjećaju kako je "na inicijativu HSS-a u Vijeću donesena odluka o proglašenju Grada slobodnim od GMO organizama kao zalog za budućnost i zeleni razvoj Grada. Ono čemu nije pridavana pažnja je, da je u vrijeme izobilja dok je Grad temeljem odluke države dobivao preko 10 milijuna kuna godišnje, vijećnik HSS-a 2019. godine tražio da se smanji prirez sa 8% na 5% kako bi se direktno pomoglo poduzetnicima da višak preraspodjele ili u nove investicije ili više plaće zaposlenika, naših sugrađana. Mjera je od vladajuće većine prije nekoliko mjeseci odbijena da bi populistički bila donijeta tijekom ovoga mjeseca kao mjera pomoći gospodarstvu uslijed pandemije Korona virusa. Premda je zakašnjela pozdravili smo tu mjeru, ali nas je razočaralo kada su vijećnici odbili da se na prijedlog HSS-ovog vijećnika odreknu svojih naknada do kraja mandata te tako oslobode dodatni novac koji će sigurno trebati u situaciji kada je gospodarstvo zaustavljeno i slabije se puni gradski proračun" - ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik GO HSS-a Donji Miholjac Ivica Čupić. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.