Četiri pozitivne osobe, dvije u Gatu i dvije u Marijančacima

Danas (4. svibnja 2020. godine) održana je 71. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije posvećena pitanjima u vezi pandemije virusa COVID-19, a potom je načelnik Stožera Goran Ivanović na konferenciji za medije objavio podatke o aktualnom stanju.

Od ukupno 83 jučer obavljenih testiranja uzoraka, pozitivnih na koronavirus bilo je četiri nalaza. Time je ukupni broj oboljelih na području Osječko-baranjske županije od početka pandemije do danas povećan na 129 osoba. Dvije novopozitivne osobe su iz Gata, a dvije iz Marjančaca, no svi su kontakti ranije oboljelih i već su bili u samoizolaciji.

Još tri osobe su izliječene, pa je ukupan broj izliječenih sada 93. Na bolničkom liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 10 oboljelih, a nitko od njih nije na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata nema novih smrtnih slučajeva osoba zaraženim koronavirusom na području županije.

Od jučer je smanjen broj osoba u samoizolaciji, koji je s 200 pao na 157 osoba, s time da su među novima u samoizolaciji tri kontakta novooboljelih osoba.

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je jednu dojavgrađana o kršenju mjere samoizolacije, no kao i u sedam samoinicijativnih provjera, niti jedna nije potvrđena. Sve provjeravane osobe zatečene su na prijavljenoj adresi.

Na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama županije policija je obavila provjeru propusnica kod 2.811 osoba, no nitko nije bio bez tog dokumenta.

- Očekujemo do kraja dana naputak Nacionalnog stožera civilne zaštite o otvaranju dječjih i sportskih igrališta te drugim mjerama koje su još danas na snazi, no naglašavam da su i dalje na snazi mjere u vezi epidemiološke situacije poput smanjenih socijalnih kontakata i okupljanja građana. Mjere postupno, ali sigurno popuštaju, međutim to nam ne daje za pravo da se opustimo i kažemo da je sve isto kao prije 19. ožujka. Intenzivno pratimo situaciju jer Osječko-baranjska je županija u kojoj još uvijek ima pozitivnih na COVID-19 i nije vrijeme ni za kakvo opuštanje - rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović.

Najavio je novu konferencija za novinare u srijedu (6. svibnja) kada će ravnatelj dr. sc. Željko Zubčić pojasniti novi režim rada Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.