Šest novooboljelih osoba

Od 147 uzoraka testiranih u zadnja 24 sata s područjaOsječko-baranjske županije čak šest je bilo pozitivno na koronavirus. Dvije novooboljele osobe su s područja Našica, a ostali iz Osijeka, Marjančaca, Popovca i Švajcarnice. Ukupan broj oboljelih na području županije od početka pandemije tako je povećan na 136 osoba.

Povećan je stoga i broj osoba u samoizolaciji, kojih je sada 220, s tim da je jučer 20 osoba izašlo iz samoizolacije, a pod tu mjeru stavljeno je 30 kontakata novopozitivnih. Izliječene su još dvije osobe, pa je ukupan broj izliječenih 103. Na liječenju u KBC-u nalazi se 12 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru, dok se ostali oboljeli nalaze na kućnom liječenju. U Općoj županijskoj bolnici Našice na liječenju nema oboljelih na koronavirus, a dvije osobe s tog područja se liječe kod kuće.

Policija je i jučer provjeravala pridržavanje mjera samoizolacije, no u jednoj provjeri po dojavi građana i 40 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Policija je obavila 5.398 provjerapropusnica, i to na sedam punktova na granicama županije, a dvije osobe su zatečene bez propusnice.  

- Bitka s koronavirusom nije gotova. To pokazuju i novirezultati testiranja, pa ponovno naglašavam da je odgovornostza ukupnu situaciju na svima nama te se i dalje trebamo pridržavati propisanih mjera. Šest pozitivnih osoba je novo upozorenje svim žiteljima naše županije na odgovorno ponašanje - rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović nakonferenciji za medije nakon sjednice Stožera. Posebno je pojasnio jedan od novih pozitivnih nalaza.

- Od sinoć imamo jedno dijete u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje koje je pozitivno na koronavirus. Riječ je o djetetu koje je prema hitnom postupku izuzeto iz obitelji i smješteno u Dom prije dva tjedna, po prijemu je testirano i tada je test bio negativan. Dijete nije imalo simptome bolesti, ali je prema propisanim protokolima smješteno u samoizolaciju. O djetetu su se brinuli odgojitelji koji nisu imali kontakt s drugom djecom. Danas je dijete bilo naručeno na testiranje prije izlaska iz samoizolacije, no jučer je dobilo temperaturu i odmah je testirano, a nalaz je bio pozitivan. Dom Klasje uradio je prijem i smještaj djeteta prema epidemiološki propisanim pravilima i druga djeca koja su smještena u Domu nisu ugrožena - pojasnio je.

Načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović potom je pozvao poslodavce iz sektora trgovine na dosljedno provođenje propisanih mjera Nacionalnog stožera i HZJZ.

Na pitanje novinara je li došlo do proboja virusa u KBC-e Osijek odgovorio je:

- Kao što ste prije dva dana na konferenciji za medije mogli čuti od ravnatelja KBC-a dr. Željka Zubčića, KBC-e se odponedjeljka postupno vraća u redovan režim rada, ali po točno određenim protokolima. Pacijenti koji dolaze na pretrage i operativne zahvate moraju doći s negativnim nalazom na COVID-19 jer bez toga nema prijema u bolnicu. U konkretnom slučaju pacijent nije imao ranije napravljeni test te je testiran po dolasku na operativni zahvat iako je bio simptoma. Test je bio pozitivan te je prebačen na Odjel zainfektologiju, a test će se iz sigurnosnih razloga ponoviti. Pacijent nije imao drugih doticaja te nije došlo do proboja virusa u bolnicu - naglasio je Ivanović.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.