Vlada RH podržala izgradnju Srednje škole Donji Miholjac

Radovi na gradnji novog objekta škole počinju nakon potpisivanja ugovora s odabranim izvoditeljem radova, tvrtkom Zuber iz Višnjevca. Vrijednost projekta je 50 milijuna kuna, a financirat će se u naredne tri godine u omjeru 80 posto sredstava država te po 10 posto županija i grad Donji Miholjac.

- Neprocjenjiv je to uspjeh i projekt za grad Donji Miholjac, za koji su u lobiranju najzaslužniji predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te ministrica obrazovanja Blaženka Divjak - ističe ravnatelj Srednje škole Nenad Perić i zahvaljuje svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog kapitalnog projekta, a posebno gradonačelniku Goranu Aladiću i županu Ivanu Anušiću, ali i svim vijećnicima Gradskog vijeća.  

Svi se raduju konačnom zaključku Vlade RH o prihvaćanju financiranja škole i dvorane, a to zadovoljstvo uoči povijesnog događaja za grad Donji Miholjac pokazali su, gostujući u programu RDM-a, gradonačelnik Goran Aladić i ravnatelj škole Nenad Perić.

Gradonačelnik je još jednom istaknuo kako ne bi bilo škole da nije bilo Ivana Vrdoljaka i njegovog razgovora kod predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te mu se na tome iskreno zahvaljuje!

Gradnja škole i dvorane najvažniji je projekt Nezavisne liste Gorana Aladića, koji je ušao u politiku prije tri godine i sada ostvaruje predizborno obećanje građanima.

- Danas kada je projekt pred samom realizacijom otvoreno želim reći, bez ikakvog ustezanja, a s ciljem da se na neki način spriječi prikupljanje političkih poena i prisvajanje zasluga, da je najzaslužniji predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. On se našao s gradonačelnikom Aladićem još 2017. godine i izrazio želju da pokuša nešto napraviti za Donji Miholjac i njegove građane, prisjećajući se izvrsne suradnje s bivšim gradonačelnikom Eduardom Šrajerom. Kada je doznao da je najveći prioritet grada gradnja nove zgrade Srednje škole i dvorane - obećao je zauzeti se za realizaciju toga projekta. Sve ostalo je već poznato široj javnosti - rekao je ravnatelj Perić.

- Izmjenom zakona da mjerodavno ministarstvo može graditi škole koje su u vrlo lošem stanju, otvorena je mogućnost financiranja gradnje nove škole u Donjem Miholjcu. Tu ideju podržao je i ministar Štromar (na slici) prilikom posjete gradu. Moram reći, da se početak realizacije ovog kapitalnog projekta događa u godini kada slavimo 130 godina obrtništva, 75 godina gimnazije i 60 godina poljoprivrede - pohvalio se ravnatelj Srednje škole Nenad Perić. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive