Danas bez novooboljelih

U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer je na koronavirus testirano 169 uzoraka i svi su bili negativni!

Posebno dobra vijest je da se među analiziranim uzorcima nalazi i pet osoba čiji su preliminarni nalazi bili pozitivni (o čemu smo jučer informirali javnost te naveli da je tog dana bilo šest novooboljelih osoba, a ukupan broj od početka pandemije 136) te su potom KBC-e Osijek i Zavod za javno zdravstvo OBŽ pokrenuli sveobuhvatne propisane protokoleza pozitivne nalaze oboljelih osoba i njihovih kontakata. Između ostalog, po nalogu epidemiološke službe i njihove sumnje u neslaganje epidemiološke i anamnestičke slike, s obzirom da te osobe nisu bile u kontaktu s pozitivnim osobama niti putovali u inozemstvo, obavljaju se dvostrukikontrolni laboratorijski nalazi, a postoji realna mogućnost da tih pet osoba ipak nije pozitivno na koronavirus te bi se ukupan broj zaraženih vratio na 131.

Po završetku dvostrukih nalaza o njihovim rezultatima bit će izvještena javnost, no već sada se može zaključiti da je i u ovom slučaju potvrđen maksimalan oprez i poštivanje propisanih procedura te da su epidemiološke i zdravstvene službe reagirale i na najmanje sumnje u zaraženost virusom COVID-19 te time spriječile i eventualnu mogućnost stvaranja novih žarišta.

Od ostalih podataka o stanju u vezi epidemije koronavirusomna području Osječko-baranjske županije izdvajamo da je broj izliječenih osoba ostao na 103.

U KBC-u Osijek sada je hospitalizirano 10 pacijenata, naime jučer je preminula oboljela osoba iz Virovitičko-podravske županije (muškarac, 70 godina, imao više kroničnih bolesti) koja je bila na respiratoru u KBC-u Osijek koji je regionalni respiracijski centar za svih pet slavonskih županija.

U samoizolaciji se nalazi 208 osoba, što znači da je u odnosu na dan ranije 13 osoba izašlo iz samoizolacije, a pod tom mjerom je jedan novi kontakt.

Policija je provjeravala pridržavanje mjera samoizolacije, i to po jednoj dojavi građana i 40 samoinicijativno, a sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Policija je obavila 6.029 provjera propusnica na sedam punktova na granicama županije, a svi su imali propusnice.  

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.