Skupština udruge “Čuvari slavonske tradicije”

Na koji način dodatno poticati proizvođače domaće, slavonske kobasice, kako do pravednijeg postupka ocjenjivanja kakvoće kobasice te, ono najvažnije - zaštita naziva "Slavonska kobasica" oznakom zemljopisnog podrijetla, o čemu već postoji rješenje Ministarstva poljoprivrede iz 2018. godine, samo su neka od pitanja koja traže odgovore, a o čemu se raspravljalo na redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini udruge "Čuvari slavonske tradicije" iz Donjeg Miholjca.

Udruga je osnovana 14. siječnja 2010. godine i do sada je organizirala 14 "Kobasicijada" na kojima su ocjenjivani uzorci domaćih kobasica. Na prošlogodišnjoj smotri ocjenjivano je 25 uzoraka domaćih slavonskih kobasica, a novčane nagrade osvojili su: Tihomir Sklizović, Mihael Sklizović i Josip Špoljarić.

U sklopu Miholjačkog sajma članovi udruge organizirali su podjelu kruha namazanog svinjskom mašću s crvenom paprikom, a sada  planiraju organizirati i prikazati javnosti postupak proizvodnje kobasice. S ciljem daljnjeg poticanja proizvođača kobasica i suhomesnatih proizvoda te uspješnijeg plasmana na tržištu, "Čuvari slavonske tradicije" planiraju osmisliti marketing u koji žele uključiti poznate miholjčane, posebno sportaše koji će pomoći u plasmanu i prodaji domaće slavonske kobasice.

Na skupštini je izglasan novi mandat dosadašnjem vodstvu udruge na čelu s predsjednikom Stjepanom Živkovićem. Jubilarna 15. "Kobasicijada" planira se održati na području općine Magadenovac.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.